XPmail.nl

XPmail

Ook geschikt voor op je phone.

Koffie goed voor mentale gezondheid

Mannen die dagelijks drie koppen koffie drinken, blijven mentaal in een betere conditie dan leeftijdgenoten die helemaal geen koffie drinken.
Mannen die meer dan drie kopjes per dag consumeren, hebben ook minder last van aftakelend geheugen, maar meer dan degenen die zich aan de drie dagelijkse drie koppen houden.
Uit onderzoek kwamen ook al bekende gegevens opnieuw naar voren, zoals het feit dat visolie een gunstige invloed heeft op de toestand van het geheugen. Mannen die elke week een portie magere en een portie vette vis aten, waren in een betere conditie. Ook het hebben van een relatie en voldoende lichaamsbeweging houden het verstand scherper.

Koffie feiten

De waarde voor de voeding van koffie is zowel positief als negatief.
Cafeine, een belangrijk bestanddeel van koffie vermindert de opname van mineralen zoals ijzer en calcium.
Cafeine stimuleert de verbranding van vetten voor energie.
Studies over de gezondheidseffecten van koffie geven wisselende resultaten: sommige onderzoeken duiden op verhoogt risico voor hartziekten, andere juist op vermindert risico.
Ander onderzoek toonde aan dat mensen die 4 tot 6 koppen koffie per dag drinken 28% minder kans hebben op het krijgen van diabetes type 2 (ouderdomsdiabetes) dan mensen die minder koffie drinken.
Verder is er nog onderzoek gedaan naar het verband tussen koffie drinken en leverkanker. Een hogere inname van koffie zou leiden tot minder kans op leverkanker.
Koffie drinken wordt over het algemeen niet beschouwd als een slechte gewoonte zolang je een "matige" gebruiker bent, wat inhoudt dat je ongeveer 2 koppen per dag drinkt.

Menu

Dit zijn de mogelijkheden:


Have a nice day!

Design by Cyberwebdesign.nl voor XPmail.nl © 2024.